Numar Telefon: 0722 764 732 (D-l: Feri)



Sejur in Viena de 3 zile si 2 nopti

Va invitam sa descoperiti capitala Austriei alaturi de noi:
Pret: 170 Euro/Pers.




Programul sejurului:


Ziua 1:


Pornirea dimineața la ora 6:00 din Felix. Vor fii 2 opriri pe teritoriul Ungariei pentru relaxare și mic dejun.În Austria vom opri pt. prima dată la Shopping City din Parndorff pt. Shopping (timp1,5-2 ore).În Viena vom vizita Gasometer City, Ringul după care vom merge la cazare. Se va servi cina la restaurant după care vom face o plimbare în parcul de distracție Prater

Ziua 2:


Pornim de la cazare la ora 09:00 pe Ringstrasse, Nachmarkt, Majolika, Castelul Schonbrunn (cca 3-4ore). După vizitarea catelului vom merge pe Insula Dunării unde vom urca în turnul Donauturn (165m înălțime).!!! Vizita Muzeului Sissi din Castelul Schonbrunn costă 12Euro și vizita Turnului Donauturn costă 6,5Euro!Mai departe vom merge la cumpărături în Hoffer iar apoi ne întoarcem la cazare pentru odihnă de 1 oră.După servirea cinei vom vizita următoarele obiective turistice: Stephansdom, Graben&Kohlenmarkt, Hofburg, Maria Theresien Platz, Parlament, Rathaus&Burgtheater.

Ziua 3:


De la ora 09:00 vom vizita următoarele obiective turistice: Schwarzenbergplatz, Karlskirche&Karlplatz, Opernpassage&Staatsoper, Albertina, Hofburg, Schatzkammer, stallburg, Herrengasse, Am Hof, anker-Kunstuhr, Schiffstation. După turul orașului ne vom întoarec la cazare și porni înapoi spre Felix cca la ora15:00 și ajungem la Felix în jurul orei 23:00.









Castelul Schonbrunn:

Fosta reşedinţă de vară a Habsburgilor se remarcă prin încăperile imperiale fastuoase şi o splendidă grădină. Odinioară aici locuiau vremelnic Maria Tereza, Împăratul Franz Josef, Împărăteasa Elisabeta şi alţi reprezentaţi ai familiei imperiale.

Palatul Schönbrunn se numără printre cele mai frumoase construcţii baroce din Europa. Pe terenul aflat din anul 1569 în proprietatea Habsburgilor, s-a construit în 1642, un palat de divertisment, la comanda consoartei Împăratului Ferdinand al II-lea, Eleonora de Gonzaga şi a fost numit pentru prima oară "Schönbrunn". Palatul şi grădina, construite din 1696, după asediul Vienei au fost reamenajate în timpul Mariei Tereza, după anul 1743. Datorită semnificaţiei sale istorice, a poziţiei unice şi a dotărilor spledide, palatul face parte în zilele noastre din Patrimoniul Mondial al UNESCO.

1.441 de încăperi pentru "Sisi“ şi împăratul Franz Josef

În 1830 se năştea la Palatul Schönbrunn, Împăratul Franz Josef. Monarhul şi-a petrecut în acest loc ultimii ani din viaţă. Palatul Schönbrunn are 1.441 de încăperi, din care se pot vizita 45. Dotările interioare sunt în stil Rococo. În Sala Oglinzilor a Palatului Schönbrunn a concertat Mozart, copilul-minune ce avea pe atunci şase ani. În Cabinetul Chinezesc Rotund, Maria Tereza îşi ţinea consfătuirile sale secrete cu Cancelarul de Stat, Principele Kaunitz. În Camera Vieux Lacque a dus tratative Napoleon. Iar în Salonul Chinezesc Albastru, Împăratul Carol I semna în 1918 renunţarea sa la tron (sfârşitul monarhiei). Camera Milioanelor, placată cu panouri din lemn de trandafir, decorată cu miniaturi preţioase din India şi Persia se numără printre cele mai frumoase încăperi în stil Rococo. În Galeria Mare a avut loc Congresul de la Viena, în anii 1814-1815.

Castelul Schonbrunn interior:


Turnul Donauturn:


Având o înățime de 252 de metri, turnul observator, Donauturm este dotat cu două lifturi rapide, care vă vor conduce în 35 de secunde pe terasa panoramică situată la 155 de metri înălțime, de unde aveţi cea mai frumoasă perspectivă asupra Vienei.

Panorama de 360 de grade asupra Vienei este magnifică. Proaspăt renovat, Donauturm ni se dezvăluie într-o nouă strălucire. Mai bine spus ar fi că turnul îşi revelează acum vechea sa strălucire. Restaurantul din turn, care se roteşte în jurul axei proprii şi cafeneaua turnului de la înălţimea de 170 de metri au fost restaurate în stilul anilor 60. Într-o interpretare modernă am putea spune că au fost aduse la cel mai înalt nivel al tehnicii. Turnul observator Donauturm a fost ridicat în 1964, cu ocazia unei expoziţii dedicate grădinilor vieneze.

Ecranele panoramice interactive de pe platformele indoor şi outdoor, situate la o înălţime de 155 de metri vă informează în opt limbi despre atracţiile turistice, aflate de jur împrejur. În zona de acces nou adaptată există peste 60 de ecrane tactile multimedia, care permit o percepere inedită a istoriei turnului.

O atracţie turistică absolută este însă panorama. În niciun alt loc din acest oraş nu există o vedere mai bună asupra Vienei şi Dunării.

Artă culinară la picioarele Turnului Observator Donauturm

Turnul observator Donauturm are o ofertă culinară şi pe pământ. Donaubräu este axat pe arta culinară austriacă şi are o terasă pentru aproximativ 430 de persoane. Specialitatea este berea proprie a restaurantului Donaubräu. Cafeneaua din imediata apropiere, Donaucafé vă invită la cafea şi prăjituri.


Palatul Hofburg:

Timp de peste şapte secole, ţara a fost guvernată de Habsburgi, din Hofburg. Capela imperiala, construita in stil gotic, mai aminteste inca de vechiul palat. Aici este locul in care renumitul cor de baieti Wiener Sängerknaben ne incanta in cadrul slujbelor de duminica.

În inima centrului istoric, cu ocazia unei vizitări a camerelor private şi a saloanelor de primire puteţi admira splendoarea şi fastul care dominau viaţa de zi cu zi a familiei imperiale. Numeroasele muzee si colectii de arta stau marturie pentru deosebitul simt artistic al monarhilor.

Ansamblul cu o dezvoltare istorică

Hofburg-ul a fost locuit de familia imperiala pana in 1918. Initial a fost o cetate medievala din secolul al 13-lea, transformata ulterior in splendida resedinta a habsburgilor odata cu accesul acestora la putere si cu extinderea dominatiei lor. Astăzi, în Hofburg se află sediul prezidenţial, un centru de conferinţe renumit şi numeroase colecţii de artă. Piaţa Eroilor, Heldenplatz, un loc impregnat de istorie, proiectat odinioară ca vast forum imperial, este dominată de statuile ecvestre, monumentale ale Prinţului Eugen şi Arhiducelui Carol. De aici aveţi cea mai bună perspectivă asupra Hofburgului şi privirea poate ajunge până la parcul învecinat, Volksgarten.



Cateva din amintirile clientilor care au participat alaturi de noi in Sejurul de la Viena: